Varför varumärkesbyggande rekrytering?

– Att hitta nya medarbetare handlar inte bara om personkemi och kompetens. När arbetsgivaren och en ny medarbetare delar vision och värderingar finns rätt förutsättningar för ett långvarigt samarbete. Det är väldigt tydligt att medarbetare trivs bättre, presterar mer och stannar längre när detta matchar, säger Magdalena Hässel som är Recruitment and Project Manager på Competence Club.

Med vårt ursprung och vår långa erfarenhet inom varumärkesstrategi och kommunikation har vi många gånger sett hur starkt det blir när medarbetare och företag drar åt samma håll. Trots allt är det medarbetarna som är de viktigaste varumärkesambassadörerna. Om de inte förstår eller delar de värderingar företaget står för blir det en lång uppförsbacke och företaget ges inte bästa möjliga förutsättningar. Därför är vision, värderingar och kultur alltid en mycket viktig utgångspunkt i en varumärkesbaserad rekryteringsprocess.

Varumärkets byggstenar

– Flera av våra uppdragsgivare har varit med oss genom åren och vi har lärt känna varandra väl. När vi tar oss an nya uppdrag lägger vi därför mycket energi på att läsa in oss på varumärkesplattformen, employer branding-material och sist min inte minst spenderar tid hos våra nya vänner. Vi får möjlighet att prata med kandidaternas framtida kolleger, men också en bättre förståelse av företagets kultur.

Ibland får vi till och med förmånen att utvidga ett rekryteringsuppdrag till ett varumärkesarbete eller vice versa. Ett starkt varumärke lockar rätt medarbetare. Rätt medarbetare stärker ditt varumärke. Allt hänger ihop, avslutar Magdalena.

Om Competence Club
Competence Club arbetar nära sina uppdragsgivare med ledarskaps- och organisationsutveckling samt rekrytering och interim inom management, marknad och sälj. Vårt syfte är att hjälpa våra uppdragsgivare att bygga en transparent och hållbar kultur som bidrar till att stärka deras varumärke.

Söker du nya medarbetare till företaget? Eller är du en blivande medarbetare som nya utmaningar? Hör av dig till oss. Vi matchar rätt person med rätt varumärke.

För mer information:

Magdalena Hässel

Recruitment & Project Manager